04 12 2016

440 kW Groene Energie met Waterkrachtvijzels in Höllthal

Waterkrachtvijzel met stalen stortgoot in Höllthal (Duitsland) - 2 vijzels - 220 kW - 10,5 m³/s - Vijzeldiameter 4,3 m - Beschoepingslengte 6 m

Vandezande BVBA stond in voor het ontwerp, de bouw en indienststelling van 2 x 220 kW VDZ Waterkrachtvijzels op de rivier Alz te Höllthal (Duitsland). Twee grote vijzels die het beschikbaar rivierdebiet van 21 m³/s onder hoog rendement en op een uitermate visvriendelijk wijze kunnen turbineren was voor deze site de technisch – economisch meest optimale oplossing…. Read more »

07 03 2016

Aqua Nederland Vakbeurs

2016

Van 15 tot en met 17 maart 2016 staan we terug op de AQUA beurs in de Evenementenhal te Gorinchem (NL). Kom zeker onze stand (nr. 326) bezoeken voor meer informatie of een gezellige babbel over vijzelpompen, waterkrachtvijzels, waterzuiveringsinstallaties en onze andere activiteiten. U kunt zich gratis registreren via volgende link www.evenementenhal.nl/aquario-go

24 08 2015

Tijdelijke stuw in Harelbeke in dienst

TST_Harelbeke

Vandezande staat in voor het leveren en plaatsen van de elektromechanische uitrusting van de nieuwe stuw en sluis te Harelbeke. Daarnaast zullen er nog 2 VDZ-waterkrachtvijzels geïnstalleerd worden welke groene energie zullen opwekken. Vorige week werd de tijdelijke stuw reeds in dienst genomen. Hierbij stond Vandezande in voor de studie, fabricage en plaatsing van: *Complete hoofdscharnierpunten… Read more »

18 08 2015

Unieke pomp- en waterkrachtcentrale in Ham en Olen met vijzels Vandezande

Prefab vijzelpompen/ waterkrachtvijzels op het albertkanaal aan het sluizencomplex te Ham & Olen (België) - 6 vijzels - 780 kW pompwerking - 360 kW turbinewerking - 5 m³/s - Vijzeldiameter 4,3 m - Beschoepingslengte 21,6 m

Vorig jaar werden in Olen, volgend op Ham het jaar ervoor, drie gigantische Archimedesvijzels geïnstalleerd in het sluizencomplex op het Albertkanaal. In opdracht van nv De Scheepvaart zorgde Cofely Fabricom in THV met Hye en in partnership met Vandezande, ervoor dat er een pomp- en waterkrachtcentrale geïntegreerd werd in het sluizencomplex, waardoor de waterstand in… Read more »

11 08 2015

VDZ-roosterreiniger in Vietnam operationeel

DongBong

Begin 2015 heeft Vandezande een automatische roosterreiniger van het type bovenloper geleverd en opgestart in Dong Bong te Vietnam. Deze roosterreiniger beschermt de achterliggende pompen welke stedelijke overstromingen bij intense regenval tijdens het regenseizoen moeten voorkomen. Deze installatie maakt deel uit van het project “Construction and renovation of the 3 pumping stations of Co Nhue, Dong Bong… Read more »

29 06 2015

Compact Waterkrachtvijzel in stadspark Erding in bedrijf

Erding_WKS_VDZ_Montage

Begin mei 2015 leverde en plaatste Vandezande een compact waterkrachtvijzel in het stadspark te Erding (Duitsland). Naast een klassieke compact waterkrachtvijzel is deze installatie bovendien voorzien van een geïntegreerde hydraulisch bediende afsluitklep (in samenwerking met zusterbedrijf Vameco) en is het volledige elektrisch gedeelte verwerkt in de aandrijfgroep-ruimte. Onderstaande opname geeft een indruk van de zeer ‘smoothe’… Read more »

21 10 2014

3 x 96 kW compact waterkrachtvijzels geplaatst op rivier Alm

96 kW Compact Waterkrachtvijzels op rivier Alm (Oostenrijk)

3 x 96 kW compact waterkachtvijzels werden in oktober door Vandezande aangeleverd en geplaatst op de rivier Alm in Oostenrijk. Deze pick and place vijzelopstelling is voorzien van een volledig afgedekte zelfdragende staalstructuur welke de vijzel, aandrijfgroep en andere toebehoren omvat.

27 06 2014

EMU écluse Ivoz Ramet

Aandrijving klepdeur Ivoz Ramet

Vandezande/Vameco haalde in 2011 de opdracht binnen om de EMU/hydraulica van verschillende sas-uitrustingen in Ivoz Ramet te leveren en plaatsen. Als volgt enkele ‘sfeerbeelden': *Aandrijving klepdeur *Aandrijving puntdeuren *Monorail, voorzien van 2 takels voor de manipulatie van een VDZ waterkrachtvijzel *VDZ Waterkrachtvijzel